Innoveren? Combineer Design Thinking, Lean Startup en Agile

Je wilt topinnovaties ontwikkelen die wereldwijde problemen oplossen én bijdragen aan de maatschappij. Innoveren is samenwerken. Je weet dat experimenteren met eindgebruikers en nieuwe technologie van wezenlijk belang is om problemen op de juiste manier, betaalbaar en schaalbaar op te lossen. Hoe pak je dat aan?

Er zijn drie aanpakken binnen het innovatieproces waarmee je problemen vaststelt en de juiste oplossingen, zo snel mogelijk, tegen de laagst mogelijk kosten, maakt: Design Thinking, Lean Startup, Agile (bijvoorbeeld Sprint en Scrum).

Design Thinking, Lean Startup en Agile.jpg

Wanneer pas je welk proces toe?

  • Wil je uitvinden wat echt de problemen zijn die een klant wil oplossen? Dan gebruik je Design Thinking.

  • Zoek je naar manieren om te experimenteren en bekijken of een product of dienst bestaansrecht heeft in de markt? Pas Lean Startup toe.

  • Wil je een product of dienst verder ontwikkelen of laten groeien? Gebruik dan een agile werkwijze, zoals Sprint of Scrum.


Waarom Lean Startup?

De kern van Lean Startup is om snel te leren wat werkt en niet werkt. Daarmee reduceer je de risico’s van innoveren, zoals:

  • Oplossingen maken waarvoor te weinig interesse is bij klanten.

  • Grote investeringen doen, als nog onvoldoende helder is hoe de oplossing het beste werkt voor klanten.


Wat is Lean Startup?

In plaats van met een uitgewerkt idee van je nieuwe product of dienst, begin je met een simpel prototype (bouwen). Daarmee ga je testen of het in de smaak valt (meten). Dat testen gebeurt direct bij de klant, die geeft je feedback en helpt bij de doorontwikkeling van je product (leren). Telkens pas je deze drie stappen 'bouwen-meten-leren' toe. Dat versnelt de innovatie en beperkt kosten. Overal waar je werkt aan iets nieuws is de methode te gebruiken.


Experimenten voor innovatieteams

Wil je meer informatie over het soort experimenten dat je middels Lean Startup doet? Download dan het whitepaper ‘Experimenten voor Innovatieteams’!


lean innovation training ymere.jpg

Lean Startup Training Incompany

Leer alles over de Lean Startup methode tijden de Lean Startup training en pas je nieuw opgedane kennis gelijk toe in de praktijk. Deze training kan je Incompany doen.

Lean startup training locatie.jpg

Lean startup training Open Inschrijving

Wil je alles leren over de Lean Startup methode, samen met peers uit verschillende organisaties, dan is de Open Inschrijving training geschikt voor jou.

Lean startup online course.jpg

Lean startup online workshop

Wil je de Lean Startup methode leren, direct vanaf jouw eigen werkplek? Dat kan! In het najaar starten wij met een Online training.