Wil je vernieuwen? Vier oefeningen om jouw Innergame te versterken.

Wanneer we proberen te dealen met alle zaken die op ons afkomen, welk advies krijgen we dan? Mogelijk dezelfde formule die we al honderden jaren horen:

 • Werk hard;

 • Wees hartstochtelijk;

 • Focus op je sterkten;

 • Oefen veel;

 • Houd vol;

 • Wees dankbaar.

Zonder twijfel was dit een positief en bruikbaar advies. De vraag is echter, of dit advies voldoende is? Ken jij hardwerkende mensen die al deze dingen doen en toch nog niet hebben bereikt, wat hun voldoening geeft?

Mijn zoektocht naar een betere manier

Ik was één van die mensen. Als de business heel lekker liep, was ik ontevreden, omdat ik niet toekwam aan alle andere dingen die ik ook wilde doen. En als het minder liep, dan zette ik van alles opzij en deed er een schep bovenop en ook daarmee was ik dan niet echt blij. 

Daarin kwam verandering toen ik uit India kwam. Ik was 10 minuten thuis, viel van de trap en kwam een verdieping lager aan. Pijn, angstig, maar in leven. In een fractie van een seconde wist ik dat ik hier een kans kreeg om nog meer in het leven neer te zetten van wat ik wil. Mijn mantra werd: Leef, Liefde, Bedoeling. Ik besloot het anders te gaan aanpakken.

Zo begon ik mezelf meer vragen te stellen als:

 • Wat motiveert je om blijvende impact te creëren?

 • Wat zie je en voel je daarbij?

 • Hoe kan je meer vertrouwen krijgen, om de volgende stap van je succes te bereiken?

 • Wat doe je als er tegenslagen zijn?

 • Hoe kan je anderen inspireren en in staat stellen dat ook te doen?

Op zoek naar verandering? je innergame telt!

Deze reis en het beantwoorden van deze vragen leidden tot het vernieuwen van het businessmodel van mijn bedrijf en groei van mijzelf. Tijdens die reis liet ik me gidsen door top mentoren die zelf een duurzaam succesvol businessmodel hebben ontwikkeld. 

Dr. Roy en Joy Martina maakten me ervan bewust dat, wat je ook wilt vernieuwen voor 25% wordt bepaald door je strategie en tools en voor 75% door je innergame (je brein en je mindset)

Brendon Buchard, New York Times Best-selling Author van High Performance Habits, toont aan dat er 6 habits zijn, die het een verschil maken. Hij leerde me dat de top 15% performers in de wereld, op een schaal van 1 tot 5, een gemiddelde scoren van 4.76 op deze habits scoren! Ik zit op een 3.67 en weet aan welke habits ik nog werk te doen heb en welke beperkende overtuigingen ik daarin heb op te lossen. 

Van Andy Harrington, een van de beste public speakers in de wereld, leerde ik op een andere manier te kijken naar mijn businessmodel. Zo maakte ik van een B2B-dienst een B2C-product.

En afgelopen weekend kwam het belang van de mindset weer terug bij de Investment Mastery van Marcus de Maria. Ik wil de vaardigheid van investeren ontwikkelen. Bij het aanleren van een nieuwe skill geldt, dat je goed moet weten wat je motivatie is, zodat je gecommitteerd blijft wanneer je de nieuwe skill je eigen maakt.

Wil je vernieuwen? Bouw een stevig fundament.

De lessen van mijn mentoren hebben mij een stevig fundament opgeleverd, dat leidend is voor de vernieuwing van het businessmodel en verdere groei:

Innovatie innergame.png
 1. Motivatie - weet wat je motiveert.

 2. Visie - heb ieder detail helder van wat je wilt neerzetten.

 3. Overtuigingen - ken je beperkende overtuigingen en los ze op.

 4. Intenties - bepaal waar je je aandacht naar toe gaat sturen.

Nu zal je denken, ja natuurlijk! Echter, de weg naar verandering ligt in het doen. Wat doe jij, ook als het even minder gaat en je jezelf weer tegenkomt? Ga je dan weer terug naar je fundament? En kijk je waaraan er 'gesleuteld' kan worden? Of ga je door op de automatische piloot?

Vier oefeningen om aan je innergame te werken

Wil je ook een stevig fundament bouwen om een start te maken met het werken aan je innergame? Hieronder vind je vier oefeningen om te starten: 

 1. Vind jouw motivatie om bijvoorbeeld je business model te vernieuwen (of iets anders wat voor jou belangrijk is). Door deze oefening, krijg je dieper inzicht in wat jou daadwerkelijk motiveert.

 2. Creëer je ultieme business visie (of iets ander wat voor jou belangrijk is). De kunst van een heldere visie is dat je deze beschrijft met zoveel mogelijk detail. De template helpt je om vanuit verschillende zintuigen naar je visie te kijken.

 3. Vind je beperkende overtuigingen om je business model te vernieuwen (vul in wat voor jou belangrijk is). We zijn allemaal geprogrammeerd door onze achtergrond, media, etc. Als we ons van onze programmering bewust zijn, kunnen we het veranderen door een andere habit aan te leren, die ons dichter bij ons doel brengt.

 4. Zet je intentie neer om je business model uit te breiden naar een B2C model (in mijn geval, voor jou kan hier mogelijk iets anders staan). Je intentie zorgt voor positieve energie en helpt je om mooie dingen te realiseren.

Via deze link vind je de templates die horen bij deze oefeningen. Neem je tijd ervoor en denk erover na. Mij gaf het veel inzicht en plezier, waardoor ik nu veel meer energie heb om ten volste te leven, lief te hebben en 1 miljoen mensen in hun innovatiekracht te helpen.

En nu jij …

Hoe bouw jij aan jouw innergame? Leuk als je dat wilt delen in de comments onderaan deze post. En vergeet het artikel niet te liken en te delen zodat ook jouw relaties er hun voordeel mee kunnen doen.

Wil je eens verder praten hoe jij jouw innovatiekracht en dat van je team kan versterken? Neem dan contact met ons op.