Meer energie en resultaat met de Stand-up!

Een projectleider van een bouwbedrijf vertelde dat de projectmeetings van zijn bedrijf vaak verzanden in oeverloos gepraat. Ideeën voor verbetering en vernieuwing waren er in overvloed. Echter voordat ze het wisten was hun meeting al een half uur verder en werd er geroepen: "Goed idee, dat moeten we een keer doen!" ... en daar bleef het dan bij.

Deze aanpak voor overleg werkt!

Recentelijk vertelde deze projectleider met wie we werken in een innovatieproject, dat hij zo enthousiast is over de concrete resultaten die uit de innovatiesessies komen. Hij lichtte toe dat hij één van de technieken die hij van ons had geleerd, de Stand-up, nu ook toepast in de projectmeetings in zijn eigen organisatie. "Ideeën blijven nu niet meer in de lucht hangen, ze worden daadwerkelijk beetgepakt. Het werkt.", zei hij ons geïnspireerd.

iedereen, elke dag een beetje beter

Zijn verhaal raakte mij. Ik werd me nog meer bewust van waarom je doet wat je doet.

  • Het is toch mooi om de lessen die ik zelf 10 jaar geleden leerde van co-creatie experts Marvin Weisbord en Sandra Janoff, op deze manier door kan geven. Zodat deze projectleider ervan leert en zijn lessen weer doorgeeft aan zijn collega's.
  • Het is toch prachtig om met mensen samen te werken, die willen leren en iedere kans benutten om zichzelf nieuwe werkwijzen eigen te maken?
To anybody who ever said, oh no, not another meeting. Don’t just do something, stand there. (Marvin Weisbord)

Essentiële skills voor de 21ste eeuw

Deze projectleider illustreert voor mij waarover het in deze 21ste eeuw gaat: leren, herleren en afleren. De veranderingen gaan zo snel, dat je jezelf moet beloven nooit onwetend te zijn. Als je iets niet goed vindt gaan of iets niet begrijpt, duik er dan in, doorgrond het, ervaar het, bestudeer het, experimenteer en leer ervan.

De Stand-up! aanpak

De Stand-up maakt je teammeetings inspirerender en effectiever. Bij deze overlegaanpak ervaar je meer energie, minder blokkades en meer beweging. Zodat vernieuwing makkelijker kan ontstaan. Download de infographic over de Stand-up! principes, en verbeter je meeting skills.

Oefening ontwikkelt expertise

Veel mensen zijn goed in wat zij doen. Sommigen zijn zelfs een echte expert. Echter enkelen zijn volledig onstopbaar in zich nieuwe werkwijzen aanleren. Wie ben jij?

Ook de Standup! principes aanleren vraagt oefening. Hoe je dit kunt doen, is als volgt: 

  • Print de infographic uit met de Standup! principes.
  • Hang deze naast je bureau
  • Kijk er iedere dag naar en stel je er een super goed verlopen meeting bij voor.
  • Spreek de intentie uit: "Vandaag maak ik van iedere meeting mijn beste meeting!"
  • Pas de stappen van de Standup! toe tijdens een meeting waaraan je deelneemt. 
  • Ervaar welk verschil je maakt tijdens deze meeting.
  • Evalueer wat je voor de volgende keer nog beter kunt doen. 
  • Herhaal dit proces voor de komende 10 meetings en je zult versteld staan van het resultaat!

Succes met jouw Standup! meetings.