Hoe succesvolle Innovators beweging creëren

Wow, zo heb ik hem nog nooit zien pitchen!

Als je dat ervaart, dan weet je dat je iemand tegenover je hebt, die helemaal bezig is met zijn ‘ding’ te doen. Dat werkt aanstekelijk!

De vonk slaat over

Ken je mensen waar de bezieling voor hun innovatie-idee ervan af straalt? In hun verhaal, het idee dat zij in de wereld willen zetten, herken je zoveel van waar jij ook voor staat. Je gelooft erin! Je wil er samen voor gaan! Dat maakt dat je beiden vol inspiratie het verhaal verder gaat vertellen en nieuwe aanhangers vindt.

Besluitvormers aan boord

Dat verhaal wordt steeds helderder en concreter. Je weet beslissers in je organisatie te overtuigen om mee te doen en de innovatie te realiseren. Je ontwikkelt een samenwerkende aanpak, zodat je elkaar succesvoller maakt. Je krijgt de funding die je nodig hebt, waardoor je een vliegende start kunt maken.

Een intrinsiek gemotiveerd team

Meer en meer mensen haken aan. Niet omdat ze, zoals traditioneel gebeurd, worden toegewezen aan jouw project. Juist niet, jij gelooft in de aanpak van de intrinsieke motivatie. Mensen laten participeren, omdat zij zich gemotiveerd voelen om mee te doen aan de realisatie van de innovatie. Waarom?

  1. Zij kunnen bijdragen aan een oplossing die zij betekenisvol vinden. Iets waaraan zij hun energie en tijd willen geven.

  2. Door mee te doen aan de realisatie van de innovatie kunnen ze een nieuwe skill leren en voelen zij zich uitgedaagd.

  3. Zij voelen zich geïnspireerd door samen te werken met mensen die dezelfde waarden vertegenwoordigen. Dat geeft hen plezier in hun werk.

Innoveren is als een berg beklimmen

Je start een innovatiebeweging omdat je een grote impact wilt maken, een grootste verandering wilt creëren. Natuurlijk kom je op je pad mensen tegen die kritisch zijn, je idee niks vinden en er niet in geloven. Mensen die je er zelfs van af willen helpen.

Bij jullie beweging lukt dat niet! Jullie weten dat de sleutel tot succes het geloof is, dat er meer zonnige dan bewolkte dagen zijn. En dat het enige is dat je dient te doen is (iedere dag) blijven doorklimmen, ongeacht wat.

Je passie leven is wat telt

Waarom lukt het de ene persoon wel om succesvol in innoveren te zijn en de ander niet? De rode draad die ik daarin heb ontdekt is PASSIE. Weten wat je drijft, je emoties inzetten om anderen te inspireren en met een twinkeling in je ogen te doen, waartoe jij je geroepen voelt.

Ik help 1 miljoen mensen om een kwantumsprong in hun innovatiekracht te maken. De wereld is gebaat bij duurzamere woon, werk en leefomgevingen. Hoe gaaf is het als deze 1 miljoen mensen elkaar daarin weten te vinden?

Maak ook een sprong in je innovatiekracht 2.0

Nu is het jouw beurt. Om samen met alle 170 innovators van het Lean Startup Leadership Platform een sprong te maken in jouw innovatiekracht 2.0. Het filmpje geeft je alvast een impressie van de afgelopen keer dat we de Innovation Movement Game hebben gespeeld met elkaar.

What's next?

Succesvolle innovators weten naast een beweging te creëren, ook goed te experimenteren. Op 12 december van 16.30 tot 19 uur, gaan we dan ook de Experimenten Game met elkaar doen. Doe je mee? Klik op de button en meld je aan voor deze GRATIS game. We kijken er naar uit je te ontmoeten!