Dagdromen

Kan jij je de mooiste versiering voor de geest halen die je als laatste hebt gezien? Waar was je? Met wie was je? Wat gebeurde er? Wat voelde je?

Ik loop over de Brink in Laren. Wat is het er prachtig! Het licht en de verschillende kleuren doen mij herinneren aan schilderijen en de kunstenaars die ze maakten.

Dagdromen

Ik sta stil en begin te dagdromen. De schotten in mijn geest verdwijnen en mijn verbeeldingskracht staat helemaal open. Er is een staat van verhoogd bewustzijn en in al de kleuren trekt de kleur rood mij aan.

Rood, de kleur van energie en van de energieke mind die nieuwsgierig is. Waar er een flow van ideeën is en tegelijkertijd totale focus. In dat moment, daar op de Brink, voel ik me wakker, alert en heel levend.

Dagboek

Thuisgekomen pak ik mijn dagboek en schrijf op wat ik me gewaar ben geworden:

Rood is de kleur van een roos. Een roos is niet alleen een bloem met blaadjes en een hart. Het is ook parfum, geur en een landingsplaats voor vlinders en bijen. Het zijn de regendruppels die op op de roos blijven liggen en waarin het zonlicht weerkaatst.

Een museum is niet alleen een gebouw met een tentoonstelling. Het is een moment van verwondering, educatie, verbeeldingskracht, vernieuwing, ideeën en inspiratie. Je kunt er tijdreizen in je brein op verschillende tijdslijnen: de toekomst, het verleden en het nu.

Een concert is niet alleen een groep muzikanten met een instrument en een opstelling. Het is een verhaal met een geschiedenis. Het is klank, intonatie, spel en spelregels. Het is een glimlach, een traan, een ontmoeting met jezelf en anderen. Je hoort, ziet en voelt de klanken. Je proeft er geluk.

Dag jaar

In het afgelopen jaar heb ik tientallen experimenten gedaan om de veelzijdigheid en kracht van mijn brein en hart te ontwikkelen. Daardoor heb ik een laser-focus gekregen, zie ik meerdere dimensies en ontstaan er nieuwe perspectieven.

Er zit zoveel meer intelligentie in onszelf dan we ons op het eerste gezicht bewust zijn. Een van mijn inspiratoren, Jean Houston, zegt het treffend

Je bent een genius
— Dr. Jean Houston

Het is een fascinerende reis die ik in 2019 zeker ga doorzetten.

Ik wens je gelukkige feestdagen!